zaterdag, juni 15, 2024

Dirigent

In augustus 2021 trad Michel de Valk aan als de nieuwe dirigent van VMK Orpheus. 

Michel de Valk studeerde koordirectie bij Krijn Koetsveld, Charles de Wolf en David Porcelein aan het Utrechts conservatorium en aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek (NIK) in Utrecht, later de Hogeschool voor Kunsten Utrecht genoemd.

Hij ontwikkelde zich daar als een dirigent met een brede interesse voor koormuziek. Daarnaast heeft hij de opleiding Docentschap Koristenopleiding bij de Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties (SNK) gevolgd en aan vele workshops en masterclasses deelgenomen [o.a. Robert Sund [Zweden] King SIngers, Ludo Claessen [België] Joop Schets] waardoor hij zijn muzikale veelzijdigheid nog verder kon ontwikkelen.

Michel de Valk heeft inmiddels een respectabele staat van dienst als het gaat om het uitvoeren van zeer uiteenlopende werken (Bachs Matthäus Passion, Requiem van Verdi en Mozart etc.) met zowel koor als orkest uitvoeringen, waarbij hij orkesten en zijn (inmiddels zes) verschillende koren, mede dankzij zijn relativerende humor, tot bijzondere prestaties weet te brengen. Sinds een flink aantal jaren is De Valk naast het klassiek repertoire ook actief in de theatermuziek en lichte muziek. Hierbij produceert en arrangeert hij muziek voor o.a. popkoren en theatergezelschappen.

Naast actief dirigeren zit De Valk ook regelmatig in jury’s bij concoursen en talentenshows.

Zijn visie ten aanzien van musiceren met amateurzangers en instrumentalisten is dat hij het belangrijk vindt dat men vanuit een ontspannen en veilige omgeving leert zingen en spelen. De sfeer van een vereniging is bepalend voor hoe de muziek klinkt van zo’n groep. Zijn missie en opdracht is een groep in balans te brengen en dit vervolgens naar een hoger muzikaal niveau te tillen.

Bezoek ook eens de website van Michel de Valk:   www.micheldevalk.nl