Dirigent

Susanna Veerman

Curriculum Vitae.

Susanna Veerman (1975) studeerde aan het Tsaikovski Conservatorium te Moskou, waar zij in 1997 haar Koordirectie diploma behaalde. Het diploma Uitvoerend Musicus Koordirectie behaalde zij in 2001 aan het Amsterdams Conservatorium. In 2005 ontving zij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Tevens behaalde zij de hoogste graad van het diploma Kerkmuziek. Met een beurs ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor de Podiumkunsten studeerde Susanna tussen 2005 en 2007 orgel bij Louis Robilliard in Lyon (Frankrijk). In 2007 ontving zij de zilveren medaille en in 2013 de vergulde medaille van de Société Académique ’Arts-Sciences-Lettres‘ in Parijs voor haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek. Sinds 2013 is Susanna gedelegeerde van de ASL in Nederland en draagt zij jaarlijks Nederlandse musici voor voor een medaille.

In de jaren 2005, 2008, 2010 en 2012 bracht zij verschillende orgel-cd’s uit. Heden dirigeert zij drie mannenkoren, in Leiden (2004), Vlaardingen (2007) en Aalten (2014). Tevens geeft zij cursussen voor koorleden en is zij docent koorscholing bij het Koninklijk Christelijk Zangersverbond. Sinds 1999 is zij werkzaam in de St. Augustinuskerk te Amsterdam als cantor en als 2e organist. Vanaf 2009 is zij als titulair organist verbonden aan deze kerk, waar zij een uit 1881 daterende Aristide Cavaillé-Coll-orgel bespeelt. Naast het begeleiden van de wekelijkse kerkdiensten organiseert zij o.a. lezingen , orgelbespelingen, workshops, masterclasses en Internationale orgelconcerten. Susanna heeft een uitgebreide concertpraktijk opgebouwd als organist, dirigent en begeleidster op orgel en piano. Tussen 2005 en 2013 begeleidde zij het Westerkerkkoor en het Bachorkest (continuo) bij cantate-diensten in de Westerkerk in Amsterdam.

Jaarlijks concerteert Susanna solistisch en met haar echtgenoot Wim Does als duo zowel in Nederland als in veel landen binnen en buiten Europa. Zij speelde inmiddels op beroemde orgels in o.a. Franse kathedralen, zoals die van Orléans (St. Croix), Notre-Dame d’Auteuil en St. Sulpice in Parijs. Voor meer informatie over haar koren, concerten en haar cd’s kunt u kijken op: www.susannaveerman.com