zondag, april 14, 2024
Nieuws

Orpheus in groot vlaardingen

Het Vlaardings Mannenkoor Orpheus is volop in beweging. Er werden dit jaar al optredens verzorgd en/of werd deelgenomen aan uitvoeringen in Vlaardingen, Amsterdam en Leiden, na de zomer staan er concerten gepland in Almelo en Zoeterwoude. Met als finale in Vlaardingen het grootse kerstconcert in de Grote Kerk.
En dan hebben we het nog niet over de concertreis deze maand naar Duitsland die de dirigente van Orpheus voor haar koren organiseert.
De 45 mannen van Orpheus hebben het in hun koor enorm naar hun zin. Mannen onder elkaar, ze gaan voor kwaliteit en het is nog gezellig ook, met een drankje en hapje na de repetitie. “Oubollig”? Dat is het al helemaal niet. Naast klassieke en geestelijke nummers worden ook opera-nummers, musicals en moderne liederen gezongen. De zangers vragen zich regelmatig af waar al die andere mannen uit de omgeving blijven. Zitten ze zich – als het koor op dinsdagavond lekker aan het repeteren is – te vervelen voor de tv? Zouden ze geen zin hebben in een nieuwe hobby? Of …. zou hun vrouw / partner niet vinden dat hun man eens vrijblijvend bij Orpheus langs zou moeten gaan, al was het maar voor een paar maanden? Je hoeft immers geen geoefende zanger te zijn en voorzingen is er ook niet bij. Hoe dan ook, bij Orpheus hebben ze het nog nooit meegemaakt dat een nieuwkomer er spijt van kreeg. “Ik had het veel eerder moeten doen”, is een veelgehoorde opmerking.
Orpheus repeteert vanaf 15 augustus weer elke dinsdagavond om 19.30 uur in de Remonstrantse kerk aan de Hoflaan 39 in Vlaardingen.(Ingang Emmastraat)  
Verdere informatie via website www.vmko.nl  / telefoon 06-36564466.

Kijk hier voor het originele bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *